برای مشاوره با تلفن ثابت هم تماس بگیرین

021-70705167 021-70705166

برای مشاوره با ما لطفا یکی از پلن های زیر را تهیه کنید و یا میتوانید با تلفن ثابت با ما تماس بگیرید

021-70705167

021-70705166

جرم مزاحمت تلفنی

امروزه پیشرفت و گسترش استفاده از وسایل ارتباط جمعی سبب شده است تا افراد بتوانند بیش از پیش بایکدیگر ارتباط و مراوده داشته باشند اما همانگونه که این وسایل ارتباط جمعی سهولت در برقراری ارتباطات را فراهم نموده اند در مقابل هم می توانند مخل آسایش و آرامش افراد نیز بشوند، به همین جهت قانونگذار در راستای تأمین آرامش افراد در ماده 641 قانون مجازات اسلامی مزاحمت به وسیله دستگاه های مخابراتی را جرم انگاری نموده و متعاقباً برای این عمل مجازات نیز در نظر گرفته است. براساس این ماده قانونی: ((هرگاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از پانزده روز تا سه ماه محکوم خواهد شد)).

 لازم به ذکر است که این ماده فقط محدود به مزاحمت تلفنی نمی شود بلکه انواع مزاحمت های مخابراتی از قبیل ارسال پیامک، ایمیل، فاکس و … را نیز در بر می گیرد.

مزاحمت تلفنی فقط شامل به کار بردن الفاظ و کلمات نامناسب نمی باشد بلکه اگر در بعضی از ساعات شبانه روز مثلاً نیمه شب شخصی از روی عمد به شما فقط تلفن بزند و قطع کند ولو آنکه صحبت هم نکند باز هم از مصادیق جرم مزاحمت تلفنی به شمار می آید.

برای تحقق جرم مزاحمت تلفنی داشتن سوء نیت خاص یا همان قصد مزاحمت باید محرز باشد بنابراین اگر کسی به اشتباه و بدون داشتن قصد مزاحت چندین بار به شخصی تلفن بزند یا پیامک ارسال کند مشمول جرم مزاحمت تلفنی نمی گشود.

همچنین لازم به ذکر است که جرم مزاحمت تلفنی از نوع جرایم قابل گذشت، به بیانی دیگر شاکی می تواند در هر مرحله از دادرسی و رسیدگی از شکایت خود صرف نظر نماید و باعث شود تا مجرم مجازات نشود.

علاوه بر مجازاتی که قانون مجازات اسلامی برای شخص مزاحم در نظر گرفته است، بر اساس تبصره 2 ماده 14 قانون تأسیس شرکت مخابرات ایران نیز: ((هرکس وسیله مخابراتی در اختیار خود را، وسیله مزاحمت دیگری قرار دهد، یا با عمد و سوء نیت ارتباط دیگری را مختل کند، برای بار اول پس از کشف، ارتباط تلفنی او به مدت یک هفته همراه با اخطار کتبی قطع و تجدید ارتباط مستلزم پرداخت هزینه های مربوطه خواهد بود. برای بار دوم پس از کشف، ارتباط تلفنی او به مدت سه ماه همراه با اخطار کتبی قطع و تجدید ارتباط مستلزم تقاضای مشترک و پرداخت هزینه های مربوطه خواهد بود. و برای بار سوم، شرکت ارتباط تلفنی وی را به طور دائم قطع و اقدام به جمع آوری منصوبات تلفن نموده و ودیعه مربوط به مشترک را پس از تسویه حساب مسترد خواهد نمود)).

اما چطور می توان جرم مزاحمت تلفنی را اثبات نمود؟ برای اثبات جرم مزاحمت تلفنی دلایل و راه های مختلفی نظیر اقرار متهم، شهادت شهود، امارات، علم قاضی و … وجود دارد که بسته به شرایط، زمان و مکان وقوع جرم متفاوت می باشند، بنابراین برقراری تماس تلفنی با گروه وکلای دادبان می تواند پاسخگو و بر طرف کننده سوالات و ابهامات شما در مسائل حقوقی و کیفری باشد.